Στη Χρυσή Ευκαιρία σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα κάθε επισκέπτη. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάποια από τις ιστοσελίδες ή εφαρμογές της Χρυσής Ευκαιρίας (xe.gr, my.xe.gr, pro2.xe.gr, support.xe.gr και τις εφαρμογές για κινητές συσκευές τηλέφωνα ή tablet σε iOS, Android και Windows Phone – συνολικά αναφερόμενα ως xe), δεσμεύεστε ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά το παρόν κείμενο, το οποίο θα ονομάσουμε για συντομία «Πολιτική δεδομένων», και ότι έχετε συμφωνήσει με αυτό. Σε κάποιες περιπτώσεις θα σας προτρέπουμε να συμφωνήσετε με την «Πολιτική δεδομένων» σε σημεία ενδιαφέροντος όπως είναι τα σημεία συλλογής προσωπικών δεδομένων.

Παρακάτω θα σας εξηγήσουμε με σαφήνεια τα σημεία, τις διαδικασίες και τον σκοπό συλλογής των προσωπικών σας δεδομένων, πώς τα επεξεργαζόμαστε, πώς τα προστατεύουμε και ποια είναι τα δικαιώματά σας.

1. Σε ποια σημεία συλλέγουμε δεδομένα σας

Η λήψη των προσωπικών σας δεδομένων πραγματοποιείται αφού προηγουμένως έχετε εγγράφως συναινέσει για αυτό. Η Χρυσή Ευκαιρία δεν μεταβιβάζει τα στοιχεία αυτά σε τρίτους.

Τα σημεία στα οποία γίνεται η συλλογή των δεδομένων σας είναι:

 • Κατά την εγγραφή σας, ως χρήστες ή πελάτες μας, για τη χρήση υπηρεσιών μας δωρεάν ή μετά από πληρωμή.

 • Κατά την εγγραφή σας για τη λήψη των ενημερωτικών μας e-mail.

 • Κατά την επικοινωνία σας με το τηλεφωνικό μας κέντρο για την καταχώριση μιας αγγελίας στα μέσα της Χρυσής Ευκαιρίας.

 • Κατά την επικοινωνία σας στην υποστήριξη (support.xe.gr ή στο τηλεφωνικό μας κέντρο) για λήψη βοήθειας.

 • Κατά το αίτημα απευθείας ανάθεσης, την αποστολή βιογραφικών, το αίτημα αναζήτησης ακινήτου ή οχήματος με χρήση της σχετικής φόρμας σε επαγγελματίες της εκάστοτε κατηγορίας.

2. Ποια στοιχεία μας παρέχετε

 • Σύμφωνα με τους όρους χρήσης θα σας ζητήσουμε για την εγγραφή σας να μας παρέχετε μια διεύθυνση email η οποία θα χρειαστεί να πιστοποιηθεί.

 • Αν επιθυμείτε να καταχωρίσετε και αγγελία, θα σας ζητήσουμε επιπλέον και τηλέφωνο επικοινωνίας για το οποίο επίσης απαιτείται πιστοποίηση ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι σας ανήκει.

 • Πιθανόν να σας ζητηθούν επιπλέον στοιχεία όπως ΑΦΜ και διεύθυνση για παροχή τιμολογίου ή, για ειδικές περιπτώσεις αγγελιοδοσίας, επιβεβαίωση της επαγγελματική σας ιδιότητας. Μπορείτε οποτεδήποτε να ζητήσετε τη διαγραφή των στοιχείων σας.

 • Προαιρετικά μπορείτε να μας δώσετε πληροφορίες για το όνομά σας, την ηλικία σας, το φύλο σας και την επαγγελματική σας ιδιότητα, καθώς και την περιοχή στην οποία διαμένετε, τα οποία τα χρησιμοποιούμε για να σας εμφανίσουμε στοχευμένες ενημερώσεις και προωθητικές ενέργειες της Χρυσής Ευκαιρίας ή/και συνεργατών της, που πιθανόν να σας αφορούν. Μπορείτε οποτεδήποτε να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας στοιχείων.

 • Η ηλικία σας επίσης θα ζητηθεί όταν επιχειρήσετε πρόσβαση σε ευαίσθητο περιεχόμενο για ενηλίκους.Για να κάνετε χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών χάρτη θα σας ζητήσουμε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία την υπηρεσία εντοπισμού της θέσης σας και να έχουμε πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα τοποθεσία σας. Μπορείτε να αναιρέσετε τη συγκατάθεσή σας όποτε επιθυμείτε.

 • Τέλος, αν επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook. Εκτός της email διεύθυνσης που έχετε στο Facebook, την οποία λαμβάνουμε και θα χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε το λογαριασμό σας στα συστήματά μας, δεν συλλέγουμε κανένα άλλο στοιχείο από τον Facebook λογαριασμό σας. Επιπλέον, θα σας ζητηθεί επιβεβαίωση και από το facebook για την ενέργεια αυτή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λοιπόν το λογαριασμό σας για τη γρήγορη σύνδεσή σας με το xe.gr.

3. Πώς χρησιμοποιούμε τα στοιχεία σας

 • Επικοινωνούμε μαζί σας με αυτοματοποιημένα μηνύματα που αφορούν θέματα του λογαριασμού σας (π.χ. αν η αγγελία λήγει, υπενθύμιση του συνθηματικού σύνδεσής σας κτλ)Τα μηνύματα αυτά τα λαμβάνετε για όσο διάστημα έχετε ενεργό λογαριασμό σας σε εμάς, θεωρούνται απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν.

 • Σας αποστέλλουμε ενημερωτικά μηνύματα, μέσω email ή/και sms, με προσφορές της Χρυσής Ευκαιρίας ή/και συνεργατών μας. Σας στέλνουμε επίσης τα νέα μας ή θέματα που σας αφορούν. Μπορείτε να διακόψετε τη λήψη των μηνυμάτων αυτών όποτε επιθυμείτε.

 • Σας στέλνουμε Ειδοποιήσεις τις οποίες έχετε οι ίδιοι ενεργοποιήσει και αφορούν αναζητήσεις που έχετε αποθηκεύσει και σας ενδιαφέρουν. Τα στοιχεία που διατηρούμε για τις αποθηκευμένες αναζητήσεις σας είναι τα φίλτρα που έχετε επιλέξει. Μπορείτε να τις διαγράψετε, να αλλάξετε τη συχνότητα λήψης ή να τις διακόψετε όποτε επιθυμείτε.

4. Άλλα στοιχεία που έχουν συνδεθεί με τον λογαριασμό σας.

Αποθηκευμένες αναζητήσεις, Σημειώσεις και Αποθηκευμένες λίστες αγγελιών

Διατηρούμε τις αποθηκευμένες αναζητήσεις σας, τις αγαπημένες ή τις κρυμμένες αγγελίες σας και τις προσωπικές σας σημειώσεις. Όλα τα συνδεδεμένα με το λογαριασμό σας στοιχεία είναι ορατά μόνο από εσάς και μόνο εφόσον είστε συνδεδεμένος. Μπορείτε να τα επεξεργαστείτε ή να τα διαγράψετε οριστικά.

Ερωτηματολόγια / Διαγωνισμοί

Πιθανόν να σας ζητήσουμε να απαντήσετε προαιρετικά σε ερωτηματολόγια, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών μας. Η συμμετοχή σας σε αυτά μπορεί να συνοδεύεται από κάποιο έπαθλο.
Στη περίπτωση συνεργασίας με τρίτους για διεξαγωγή διαγωνισμού, θα υπάρχουν σαφείς όροι της χρήσης των δεδομένων που θα μας δώσετε και με τους οποίους θα πρέπει να συμφωνήσετε πριν την συμμετοχή σας στον εκάστοτε τέτοιο διαγωνισμό, στους οποίους θα σας ζητηθεί εκ νέου συναίνεση.

Συναλλαγές

Διατηρούμε το ιστορικό των συναλλαγών σας όπως επιβάλλει η τρέχουσα νομοθεσία.

Βοήθεια

Διατηρούμε το ιστορικό της παροχής βοήθειας προς εσάς μέσω του support.xe.gr. Η πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε είναι το intercom (www.intercom.com)

 • Σκοπός μας, η καλύτερη εξυπηρέτησή σας καθώς έχουμε πλήρη εικόνα του προβλήματος που αντιμετωπίζετε, οποιαδήποτε στιγμή επικοινωνήσετε μαζί μας.

 • Την αναζήτηση κοινών προβλημάτων μεταξύ χρηστών / πελατών, για τη αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη αντιμετώπισή τους.

 • Την ενημέρωση της βάσης των ερωτοαπαντήσεων που βοηθούν άλλους χρήστες με παρόμοια προβλήματα.

Στοιχεία συσκευών / σύνδεσης

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στοιχεία όπως την IP σας, το λογισμικό που χρησιμοποιείτε, τη συσκευή σύνδεσής σας καθώς και ποια διαδρομή πλοήγησης ακολουθείτε στις ιστοσελίδες μας ή τις εφαρμογές μας. Για να το πετύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνολογίες, πχ με τη χρήση μικρών αρχείων cookies ή μέσα από τρίτες πλατφόρμες. Οι τρίτες πλατφόρμες αυτές συμπεριλαμβάνουν το intercom, την Google και το hotjar αλλά δεν περιορίζονται μόνο σε αυτές.
Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες αυτές ώστε

 • Να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας, σχεδιάζοντας την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες χρήσης.

 • Για να προβάλλουμε τα κατάλληλα εμπορικά μηνύματα της xe ή/και των συνεργατών της, που ταιριάζουν στις ανάγκες χρήσης σας.

5. Στοιχεία που επιλέγετε εσείς να προβάλλετε στα μέσα της Χρυσής Ευκαιρίας και σε συνεργαζόμενες ιστοσελίδες

 • Το περιεχόμενο της αγγελίας σας.

 • Τα τηλέφωνο και email επικοινωνίας που θα συνοδεύουν τη δημοσιευμένη αγγελία σας (εφόσον το επιλέξετε). Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητο να πιστοποιηθούν για να επιβεβαιώσουμε ότι ανήκουν σε εσάς.

 • Τα παραπάνω στοιχεία δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, στις mobile εφαρμογές ή/και στην εφημερίδα της Χρυσής Ευκαιρίας ή/και εφόσον επιλεχθεί και σε συνεργαζόμενες ιστοσελίδες. Σε κάθε περίπτωση εσείς επιλέγετε σε ποια από τα παραπάνω μέσα θα δημοσιευθούν τα στοιχεία σας ενώ μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή τους οποτεδήποτε.

6. Στοιχεία που επιλέγετε εσείς να προωθήσετε σε τρίτους μέσω της πλατφόρμας της Χρυσής Ευκαιρίας

 • Όταν συμπληρώσετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε αγγελίες δημοσιευμένες στη Χρυσή Ευκαιρία, τα στοιχεία επικοινωνίας σας που θα συμπεριλάβετε θα γνωστοποιηθούν στον εκάστοτε αγγελιοδότη.

 • Ειδικά για αγγελίες που αφορούν θέσεις Εργασίας, αν μέσω της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος επιλέξετε να επισυνάψετε και το βιογραφικό σας σημείωμα, θα αποσταλεί και αυτό στον εκάστοτε αγγελιοδότη.

 • Το αίτημα απευθείας ανάθεσης και το αίτημα αναζήτησης ακινήτου ή οχήματος με χρήση της σχετικής φόρμας σε επαγγελματίες της εκάστοτε κατηγορίας.

7. Συστημικά μηνύματα

Η Χρυσή Ευκαιρία σας στέλνει μηνύματα που αφορούν αποκλειστικά το λογαριασμό σας. Τα μηνύματα αυτά μπορεί να αφορούν ανάκτηση κωδικού σύνδεσης στις υπηρεσίες της Χρυσής Ευκαιρίας ή ενημέρωση για λήξη συνδρομής κτλ.

Δεν μπορεί να γίνει διακοπή της λήψης των μηνυμάτων αυτών, παρά μόνο με τη απενεργοποίηση ή τη διαγραφή του λογαριασμού σας.

8. Ειδοποιήσεις

Η Χρυσή Ευκαιρία θα σας στέλνει μηνύματα που έχετε ζητήσει να λαμβάνετε σύμφωνα με προσωπικά σας κριτήρια αναζήτησης όπως εσείς τα έχετε ορίσει. Μπορείτε να διακόψετε τη λήψη των μηνυμάτων αυτών μεμονωμένα ή και στο σύνολό τους.

Διακοπή μπορείτε να κάvετε

 • Με σύνδεση στο my.xe.gr > Οι αναζητήσεις μου

 • Με σύνδεσή στο my.xe.gr > O λογαριασμός μου > Ρυθμίσεις επικοινωνίας > Ειδοποιήσεις

 • Μέσω του support.xe.gr.

Η διακοπή των ειδοποιήσεων δεν σημαίνει και διακοπή των marketing μηνυμάτων ή των συστημικών μηνυμάτων που αφορούν τον λογαριασμό σας (βλ παράγραφο 9).

9. Μηνύματα marketing / Ενημερώσεις

Η Χρυσή Ευκαιρία θα ζητήσει την άδεια σας για την αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων με θεματολογία ποικίλου ενδιαφέροντος, προσφορές, διαγωνισμούς για λογαριασμό της ή/και συνεργατών της, χωρίς όμως να τους παρέχει τα δεδομένα αυτά για δική τους χρήση. Μπορείτε να αρνηθείτε ή να διακόψετε τη λήψη αυτών των μηνυμάτων όποτε επιθυμείτε.

Διακοπή μπορείτε να κάvετε

 • Με σύνδεση στο my.xe.gr > Ο λογαριασμός μου > Ρυθμίσεις επικοινωνίας > Ενημερώσεις

 • Ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες που περιέχονται σε κάθε επικοινωνία (σύνδεσμος unsubscribe στα ενημερωτικά e-mail)

 • Επικοινωνώντας με το support.xe.gr, με αίτημα τη διαγραφή σας από το σχετικό κατάλογο παραληπτών ενημερωτικών e-mail.

Η διακοπή των marketing μηνυμάτων δεν σημαίνει και διακοπή των συστημικών μηνυμάτων που αφορούν τον λογαριασμό σας, ή των ειδοποιήσεων που έχετε επιλέξει να λαμβάνετε (βλ. παράγραφο 8).

10. Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψή σας στα μέσα της Χρυσής Ευκαιρίας προβάλλονται σε εσάς διαφημιστικά banners από τα συνεργαζόμενα με εμάς δίκτυα προβολής διαφημίσεων (π.χ Google)

Τα banners αυτά μπορεί να σχετίζονται με πληροφορίες που έχουμε αποθηκεύσει στο πρόγραμμα πλοήγησής σας, με τη χρήση μικρών αρχείων cookies, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο xe.gr. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να αφορούν για παράδειγμα ποιες ενότητες επισκεφθήκατε, κάποια προηγούμενη αναζήτησή σας κτλ.

Εάν δεν επιθυμείτε να διακόπτεται η εμπειρία σας από διαφημιστικά μηνύματα, η Χρυσή Ευκαιρία σας παρέχει τη δυνατότητα να συνδεθείτε σε περιβάλλον χωρίς προβολή διαφημιστικών banners με την καταβολή μηνιαίου αντιτίμου.

11. Διατήρηση πληροφοριών

Διατηρούμε τις πληροφορίες σας στη βάση μας για όσο διάστημα έχετε ενεργό λογαριασμό σε εμάς και για όσο καιρό είναι απαραίτητο να σας παρέχουμε υπηρεσίες εξυπηρέτησης πχ. Να ζητήσετε βοήθεια από το support.xe.gr.

Για λόγους ασφαλείας ή άλλους νομικούς λόγους θα χρειαστεί να διατηρήσουμε κάποια στοιχεία που έχετε συνδέσει με τον λογαριασμό σας όπως τηλέφωνα ή e-mail και μετά τη διαγραφή τους. Για την οριστική διαγραφή των στοιχείων αυτών από τον λογαριασμό σας επικοινωνήστε με το support.xe.gr.

12. Πού αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας

Η αποθήκευση των δεδομένων σας γίνεται σε ασφαλή υπολογιστικά περιβάλλοντα τα οποία, λαμβάνοντας υπ’όψιν όλες τις σύγχρονες πρακτικές ασφαλείας.

Δεν αποθηκεύονται καθόλου και σε καμία μορφή στοιχεία πιστωτικών καρτών.

13. Επεξεργασία

H Χρυσή Ευκαιρία επιφυλάσσεται του δικαιώματος της να κάνει χρήση στοιχείων που συνδέονται με το λογαριασμό σας (π.χ. αγγελίες) κατά τρόπο που να μην είναι δυνατή η ταυτοποίηση ή η αποκάλυψη του προσώπου που αυτά αφορούν, για στατιστικούς, ερευνητικούς ή και διαφημιστικούς σκοπούς.

Η επεξεργασία των δεδομένων, μετά τη διαδικασία αποσύνδεσης τους από τα φυσικά πρόσωπα, μπορεί να γίνει και από τρίτους για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών.

14. Ασφάλεια

Η Χρυσή Ευκαιρία αναλαμβάνει την ευθύνη να αποθηκεύσει, να διατηρήσει και να προστατεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες ασφαλείας σύμφωνα με την τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 και του Ν. 3471/2006, ως ισχύουν αλλά και του νέου Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 καθώς και της οδηγίας 95/46/ΕΚ, περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η Χρυσή Ευκαιρία εγγυάται επίσης τη συμμόρφωση των συνεργατών της για την ορθή χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και δεσμεύεται να μην τα διατηρήσει ή επεξεργαστεί μετά το αίτημα διαγραφής τους εκτός εάν αυτό αντιτίθεται σε ισχύουσα νομοθεσία.

Η Χρυσή Ευκαιρία δε φέρει καμία ευθύνη απο τυχόν κοινοποίηση του ονόματος ή του κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού απο τον ίδιο τον χρήστη. Αν αποκαλύψετε τον κωδικό πρόσβασης σε κάποιον άλλο (όπως κάποιο κοντινό σας πρόσωπο, τον εργοδότη σας ή έναν ιστότοπο), θα έχει πρόσβαση στο λογαριασμό και τις Προσωπικές πληροφορίες σας. Η ασφάλεια του λογαριασμού σας εξαρτάται από τη διατήρηση του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού σας ως απόρρητου. Η ενεργοποίηση της επαλήθευσης σε 2 βήματα (2FA) συνιστάται και σας βοηθά να προστατεύσετε περαιτέρω τον λογαριασμό σας

15. Τα δικαιώματά σας

 • Έχετε δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα.

 • Μετά από αίτημά σας στο support.xe.gr θα σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα που τηρούμε για εσάς.

 • Έχετε δικαίωμα να επεξεργαστείτε τα προσωπικά σας δεδομένα (διόρθωση, συμπλήρωση). Μπορείτε να τα επεξεργαστείτε με σύνδεσή σας στο my.xe.gr > Ο λογαριασμός μου, είτε να μας στείλετε σχετικό αίτημα μέσω του support.xe.gr.

 • Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων, στέλοντας σχετικό αίτημα στο support.xe.gr. Ορισμένα από τα προσωπικά σας δεδομένα έχουμε υποχρέωση να τα διατηρήσουμε για κάποια χρονική περίοδο επειδή τα δεδομένα αυτά απαιτούνται για εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεών μας απεναντί σας ή λόγω νομικών απαιτήσεων.

 • Έχετε δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσή σας για λήψη ενημερώσεων με σύνδεσή σας στο my.xe.gr > O λογαριασμός μου > Ρυθμίσεις επικοινωνίας, είτε αποστέλοντας σχετικό αίτημα για διαγραφή από τον κατάλογο παραληπτών επικοινωνίας marketing μέσω του support.xe.gr.

16. Αναθεωρήσεις

H Χρυσή Ευκαιρία διατηρεί το δικαίωμα της τροποποίησης της παρούσας, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια. Σε περίπτωση αλλαγών, οφείλει να καταγραφεί η ημερομηνία τροποποίησης ή αναθεώρησής της στην παρούσα δήλωση. Η επικαιροποιημένη Πολιτική δεδομένων θα ισχύει από την ημερομηνία αυτή. Σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε συχνά την παρούσα δήλωση για ενημέρωσή σας. Η παρούσα δήλωση ενημερώθηκε τελευταία φορά την 24/5/2018.

17. Επικοινωνία

Αν έχετε ερωτήσεις, σχόλια ή καταγγελίες σχετικά με τη διαχείριση ή την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς ή αν επιθυμείτε να τροποποιήσετε ή να εξασκήσετε οποιαδήποτε από τα δικαιώματά σας, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ.

Βρήκατε την απάντηση που ψάχνατε;