Άρθρα σχετικά με: Επαγγελματίες

Τι είναι το 2-Factor Authentication (2FA);

Τι είναι το 2-Factor Authentication (2FA);



Πέρα από τα συνηθισμένα στοιχεία επιβεβαίωσης της ταυτότητας σας (email & κωδικός εισόδου), σας ζητείται πλέον να επιλέξετε το κινητό τηλέφωνο όπου θα λάβετε τον κωδικό ασφαλείας σας. Η λήψη και εισαγωγή του κωδικού αυτού, πιστοποιεί πως είστε εσείς που προσπαθείτε να εισέλθετε στο λογαριασμό σας και όχι κάποιος τρίτος.
Επομένως, ακόμα και αν κάποιος βρει τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν θα μπορεί να κάνει κάτι εφόσον δεν θα έχει πρόσβαση στον κωδικό ασφαλείας σας.

Τι είναι ο κωδικός ασφαλείας;



Ο κωδικός ασφαλείας είναι ένας μοναδικός 5-ψήφιος κωδικός που αποστέλλεται στο κινητό σας τηλέφωνο προκειμένου στη συνέχεια να πιστοποιήσουμε με σιγουριά πως η προσπάθεια εισόδου στο λογαριασμό σας, δεν γίνεται από κάποιον τρίτο ενδεχομένως κακόβουλο χρήστη. 



Πώς ενεργοποιώ το 2FA;



Στη σελίδα “Το Προφίλ μου” υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης της λειτουργίας Πιστοποίησης 2-Σταδίων. 

Στην περίπτωση που έχετε ήδη πιστοποιημένο κινητό τηλέφωνο στο pro2, τότε απλά θα επιλέξετε τον αριθμό που επιθυμείτε να λαμβάνετε τον κωδικό ασφαλείας.

Στη περίπτωση που δεν διαθέτετε πιστοποιημένο κινητό τηλέφωνο, πολύ απλά, θα προσθέσετε τον αριθμό κινητού που επιθυμείτε να λαμβάνετε το κωδικό ασφαλείας σας.


Την επόμενη φορά που θα πραγματοποιήσετε login στο λογαριασμό σας, πέρα από το username και το password, θα σας ζητηθεί να εισάγετε και έναν 5-ψήφιο κωδικό ασφαλείας που θα λάβετε εκείνη τη στιγμή στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δηλώσατε κατά την ενεργοποίηση της λειτουργίας. 



Τι γίνεται αν διαθέτω μόνο σταθερό πιστοποιημένο τηλέφωνο;



∆εν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το μόνο που θα χρειαστεί, είναι να προσθέσετε και να πιστοποιήσετε αριθμό κινητού τηλεφώνου. Αυτό είναι απαραίτητο καθώς η λειτουργία Πιστοποίησης 2-σταδίων προϋποθέτει την αποστολή του κωδικού ασφαλείας σας με γραπτό μήνυμα (SMS). Αφού πιστοποιήσετε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου της επιλογής σας, ενεργοποιήστε την λειτουργία 2FA σε αυτόν τον αριθμό. 

Αν χρειάζομαι να λαμβάνω κωδικούς ασφαλείας σε διαφορετικά κινητά. Μπορώ;



Αν επιθυμείτε να προσθέσετε επιπλέον κινητό που θα μπορείτε να λαμβάνετε τον κωδικό ασφαλείας για την πιστοποίηση 2-σταδίων μπορείτε να επιλέξετε στη σελίδα “Το Προφίλ μου”, έναν ή και περισσότερους επιπλέον αριθμούς κινητών τηλεφώνων. Αν το κινητό που θέλετε να λαμβάνετε τον κωδικό ασφαλείας δεν υπάρχει ήδη στην λίστα, μπορείτε να το προσθέσετε. 



Πλέον κατά τη διαδικασία εισόδου στο λογαριασμό σας, θα σας δίνετε η δυνατότητα επιλογής του αριθμού που επιθυμείτε να λάβετε τα sms με τον 5-ψήφιο κωδικό ασφαλείας. 



Αξιόπιστη συσκευή



Όταν γίνεται μια επιτυχημένη είσοδος στο λογαριασμό σας, ακολουθώντας την διαδικασία 2FA μέσω ενός browser, τότε αυτός “μαρκάρεται” σαν συσκευή εμπιστοσύνης (trusted device). Έτσι για μια περίοδο 30 ημερών, δεν θα απαιτείται να ακολουθήσετε την διαδικασία 2FA, διατηρώντας παράλληλα τα ίδια υψηλά επίπεδα ασφάλειας στο λογαριασμό σας.

Τι θα γίνεται μετά την πάροδο των 30 ημερών;



Μόλις η περίοδος των 30 ημερών περάσει, τότε προκειμένου να εισέλθετε στο λογαριασμό σας από τη συγκεκριμένη συσκευή, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε ξανά τη διαδικασία 2FA. Ένας κωδικός ασφαλείας θα σταλεί στο κινητό σας τηλέφωνο και μετά την εισαγωγή του, θα εισέλθετε επιτυχώς στο λογαριασμό σας. Τότε ανανεώνεται η συσκευή ως “trusted”για τις επόμενες 30 ημέρες.

Δείτε τον αναλυτικό οδηγό

Ενημερώθηκε στις: 04/08/2022

Σας βοήθησε το συγκεκριμένο άρθρο;

Μοιραστείτε τα σχόλιά σας

Ματαίωση

Σας ευχαριστούμε!