Άρθρα σχετικά με: Ακίνητα

Ανακαίνιση Κατοικίας

Προχωρώντας σε αναζήτηση για αγορά κατοικίας στην ιστοσελίδα της Χρυσής Ευκαιρίας, σας εμφανίζονται συχνά και σπίτια με την ένδειξη “Χρήζει Ανακαίνισης”. Η επιλογή μιας μη ανακαινισμένης κατοικίας σαφώς μειώνει το κόστος αγοράς της, ενώ σίγουρα σας δίνει και την επιλογή να τη διαμορφώσετε όπως εσείς ιδανικά επιθυμείτε.

Δείτε όλες τις κατοικίες που χρήζουν ανακαίνισης

Αν συνεχίσετε λοιπόν στην αγορά αυτή και προβείτε σε διαδικασίες ανακαίνισης, σας παραθέτουμε κάποια βασικά βήματα ώστε να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα:

Ορισμός Budget



Ο ορισμός ενός συγκεκριμένου ποσού αποτελεί την αρχή της διαδικασίας, καθώς βάση αυτού θα γίνει και η επιλογή υλικών, επαγγελματιών - συνεργείων ανακαίνισης, διαμόρφωσης των χώρων και της γενικότερης επίπλωσης του σπιτιού. Ωστόσο καλό θα ήταν στο budget να υπάρχει και ένα περιθώριο για κάποια απρόβλεπτα έξοδα που ίσως προκύψουν στην πορεία της ανακαίνισης.

Επιλογή των κατάλληλων επαγγελματιών - συνεργείων



Η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών θα βοηθήσει στο να κινηθεί η διαδικασία πιο γρήγορα και τον περιορισμό των πιθανών λαθών. Υπάρχει δυνατότητα να βρείτε επαγγελματίες μεμονωμένων ειδικοτήτων ( π.χ. Πλακάδες, ξυλουργούς) ή συνεργεία με επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων. Θα ήταν χρήσιμο να κάνετε πρώτα μια έρευνα ώστε να βρείτε αυτό που σας εξυπηρετεί καλύτερα και είναι εντός του ορίου των χρημάτων που μπορείτε να διαθέσετε.

Βρείτε τους κατάλληλους επαγγελματίες για την ανακαίνιση τους σπιτιού σας στην ιστοσελίδα μας

Ορισμός χρονοδιαγράμματος



Σίγουρα η ανακαίνιση ενός σπιτιού χρειάζεται χρόνο ώστε όλες εργασίες να γίνουν σωστά. Θέτοντας χρονοδιάγραμμα μπορεί να γίνει καλύτερα ο συντονισμός των εργασιών και των επαγγελματιών ώστε να μην παραταθεί άσκοπα ο χρόνος παράδοσης της “ετοιμης” κατοικίας. Αντίστοιχα όπως και στο budget, έτσι και στο χρονοδιάγραμμα καλό θα ήταν να υπάρχει και ένα περιθώριο αλλαγής του ώστε να υπάρχει μια σχετική ευελιξία σε απρόβλεπτα λάθη ή αλλαγές που θέλετε να πραγματοποιήσετε.

Σχεδιασμός των χώρων



Το να έχετε σκεφτεί ένα πλάνο της διαμόρφωσης των χώρων με μια αισθητική που σας αρέσει και θα είναι λειτουργική στην καθημερινότητα σας, θα βοηθήσει στην επιλογή υλικών, συσκευών, επίπλων κλπ. καθώς και στη γρηγορότερη ολοκλήρωση της διαδικασίας. Εννοείται και η άποψη των επαγγελματιών θα σας φανεί χρήσιμη αν βέβαια υπάρχει μια βάση στην οποία μπορούν να σας καθοδηγήσουν.

Αν η κατοικία έχει μικρούς χώρους επιλέξτε ανοιχτόχρωμη παλέτα για το βάψιμο των τοίχων ώστε να προσδώσετε μεγαλύτερο βάθος

Έμφαση στα υλικά



Προκειμένου τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε να έχουν αντοχή στο χρόνο, καλό θα ήταν να δώσετε παραπάνω έμφαση και χρήματα σε καλά υλικά παρά να προβείτε σε πολύ οικονομικές λύσεις που μπορεί να χρειάζονται πιο συχνά αντικατάσταση.

Συνοψίζοντας, η ανακαίνιση μπορεί να αποτελέσει χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία. Ακολουθώντας τα παραπάνω, σίγουρα θα στεφθεί με επιτυχια!

Ενημερώθηκε στις: 31/05/2023

Σας βοήθησε το συγκεκριμένο άρθρο;

Μοιραστείτε τα σχόλιά σας

Ματαίωση

Σας ευχαριστούμε!