Άρθρα σχετικά με: Ακίνητα

Πώς βρίσκω την αντικειμενική αξία του ακινήτου μου;

Κατά την καταχώρηση μιας αγγελίας πώλησης ή ενοικίασης ενός ακινήτου στο site της Χρυσής Ευκαιρίας πολλές φορές οι αγγελιοδότες δεν έχουν αποφασίσει την τιμή που θα καταχωρήσουν στο πεδίο (τιμή πώλησης /τιμή ενοικίασης).
Μια καλή αρχή είναι να βρείτε την αντικειμενική αξία του ακινήτου σας ώστε ύστερα να καθορίσετε την τιμή πώλησης του.

Έχετε ακίνητο προς πώληση; Δείτε πώς μπορείτε να καταχωρήσετε την αγγελία σας στη Χρυσή Ευκαιρία και να προβάλετε το ακίνητο σας σε χιλιάδες ενδιαφερόμενους που αναζητούν σπίτι!

Ωστόσο τι είναι η αντικειμενική αξία ενός ακινήτου;


Η αντικειμενική αξία του ακινήτου αναφέρεται στη φορολογική του αξία όπως αυτή ορίζεται από το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνάρτηση με την τιμή ζώνης, η οποία διαφοροποιείται κάθε 2 με 3 χρόνια. Η τιμή ζώνης αντίστοιχα, αναφέρεται στην αξία που αντιστοιχεί σε ένα τ.μ. νεόδμητου διαμερίσματος, πρώτου ορόφου με πρόσοψη σε ένα δρόμο της περιοχής.

Προκειμένου να υπολογίσετε την αντικειμενική αξία του ακινήτου σας, θα πρέπει αρχικά να εισέλθετε στην ιστοσελίδα valuemaps.gov.gr και να καταχωρήσετε την διεύθυνση του ακινήτου και στο πεδίο “ Επιλογή κατηγορίας Ακινήτου” επιλέγετε το αν αναφέρεται σε κατοικία, επαγγελματικό χώρο κλπ.




Στη συνέχεια αφού καταχωρήσετε την πινέζα στο σημείο που βρίσκεται το ακίνητο, εμφανίζεται ένας πίνακας που περιέχει την Τιμή Ζώνης και κάποιους ακόμα Συντελεστές που ζητούνται στη πορεία.




Τα πεδία που καλείστε να συμπληρώσετε στον πίνακα δεξιά της οθόνης είναι τα εξής:

Τιμή Ζώνης
Αριθμός προσόψεων του ακινήτου
Όροφος
Εμπορικότητα του δρόμου
Επιφάνεια των κύριων χώρων του ακινήτου
Πλάτος των εξωτερικών τοίχων
Έτος κατασκευής
Υλικά κατασκευής
Ειδικές συνθήκες, όπως ζημιές από φυσικές καταστροφές
Στάδιο αποπεράτωσης
Επιφάνεια του οικοπέδου που αξιοποιείται
Συνολική επιφάνεια του οικοπέδου που μπορεί να κατασκευαστεί στο οικόπεδο
Κεντρική θέρμανση και ανελκυστήρες
Συνιδιοκτησία

Τον Συντελεστή Εμπορικότητας μπορείτε να τον βρείτε στον πίνακα αποθηκεύοντας το αρχείο στον υπολογιστή σας



Ολοκληρώνοντας την καταχώρηση όλων των παραπάνω, βγαίνει η τελική αντικειμένική αξία του ακινήτου σας, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο σε μορφή PDF ή Excel στον υπολογιστή σας.

Παρακολουθήστε τις τιμές και τάσεις της αγοράς ακινήτων ή εκτιμήστε κατά προσέγγιση την αγορα αγοραστική τιμή του ακινήτου σας αναζητώντας αντίστοιχες αγγελίες ακινήτων στην περιοχή σας

Ενημερώθηκε στις: 02/06/2023

Σας βοήθησε το συγκεκριμένο άρθρο;

Μοιραστείτε τα σχόλιά σας

Ματαίωση

Σας ευχαριστούμε!