Άρθρα σχετικά με: Τεχνικά θέματα

Διαδικασία ιδιωτικής περιήγησης (incognito)

Αρκετές φορές, οι browsers που χρησιμοποιούμε αποθηκεύουν πληροφορίες κατά την περιήγησή μας στο internet, ώστε να επιταχύνουν ή να διευκολύνουν την περιήγηση αυτή. Μπορεί, για παράδειγμα, να αποθηκεύουν εικόνες που βλέπουμε ώστε να μην χρειάζεται να τις μεταφέρουν εκ νέου κάθε φορά ή στοιχεία σύνδεσης όπως το username ώστε να μην τα πληκτρολογούμε συνέχεια.
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που, αυτή η αποθηκευμένη πληροφορία, παρεμβαίνει και δεν επιτρέπει την φυσιολογική λειτουργεία ενός site.

Για να διαπιστώσουμε γρήγορα αν όντως είναι εκεί η πηγή του προβλήματος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης (incognito)  που όλοι οι browsers προσφέρουν. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε, προσωρινά, να χρησιμοποιούμε τον browser σαν να ήμασταν σε έναν τελείως νέο υπολογιστή ή σαν να μην είχαμε επισκεφθεί ποτέ κανένα site. Αν επαναλάβουμε λοιπόν την διαδικασία ενώ είμαστε incognito, και δεν διαπιστώσουμε το ίδιο πρόβλημα, τότε όντως το λάθος ήταν στην αποθηκευμένη πληροφορία, την οποία και θα πρέπει να διαγράψουμε.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε για να ανοίξετε ένα incognito παράθυρο, αναλόγως του browser και του συστήματος που έχετε.

Chrome



Πατήστε Ctrl + Shift + n.
Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο το οποίο πάνω δεξιά θα έχει το εξής εικονίδιο, το οποίο υποδηλώνει πως βρίσκεστε σε λειτουργία incognito



Αν έχετε Chrome σε mac πατήστε ⌘ + Shift + n.  Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν έχετε iOS ή Android. Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερα για τη διαδικασία incognito σε PC καθώς και τι σημαίνει η απόρρητη περιήγηση σε Chrome.

Firefox



Πατήστε Ctrl + Shift + p.
Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο το οποίο πάνω δεξιά θα έχει το εξής εικονίδιο, το οποίο υποδηλώνει πως βρίσκεστε σε λειτουργία incognito



Αν έχετε Chrome σε mac πατήστε ⌘ + Shift + p.  Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν έχετε iOS ή Android. Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερα για τη διαδικασία incognito στον Firefox και τι αυτή σημαίνει.

Σημειώστε πως, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχετε στον Firefox, είναι πολύ πιθανόν να ενεργοποιηθεί ο ad blocker μόλις ανοίξετε το incognito παράθυρο. Για να τον απενεργοποιήσετε για το site μας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:



Internet Explorer / Edge



Πατήστε Ctrl + Shift + p.
Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο. 

Δείτε περισσότερα για τη διαδικασία incognito στους Internet Explorer/[Edge](https://support.microsoft.com/en-ie/help/4026200/windows-browse-inprivate-in-microsoft-edge).

Safari



Πατήστε ⌘ + Shift + n.
Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο στο οποίο η μπάρα διεύθυνσης θα είναι σκούρα με ανοιχτόχρωμο κείμενο (και όχι το ανάποδο που είναι συνήθως). Αυτό υποδηλώνει πως βρίσκεστε σε λειτουργία incognito.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν έχετε iOS. Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερα για τη διαδικασία incognito σε Safari.

Άλλα συστήματα



Αν χρησιμοποιείτε κάποιο άλλον browser ή σύστημα και δεν βρήκατε οδηγίες πιο πάνω, δείτε αυτό το άρθρο ή αναζητήστε την πληροφορία στο internet.


Αν επαναλάβετε τη διαδικασία στο παράθυρο incognito και όλα μοιάζουν φυσιολογικά θα πρέπει να κλείσετε το παράθυρο αυτό και μετά να διαχειριστείτε τις πληροφορίες που τυχόν έχει αποθηκεύσει ο browser σας.

Επιπλέον βοήθεια



Μπορεί να σας φανούν χρήσιμες και οι πληροφορίες σχετικά με τα adblockers
.

Αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε μαζί μας στο help@xe.gr

Ενημερώθηκε στις: 31/08/2022

Σας βοήθησε το συγκεκριμένο άρθρο;

Μοιραστείτε τα σχόλιά σας

Ματαίωση

Σας ευχαριστούμε!