Άρθρα σχετικά με: Ιδιώτες

Οι φωτογραφίες στην αγγελία μου δεν εμφανίζονται σωστά, τι πρέπει να κάνω;

Αν ανεβάζετε φωτογραφίες στην αγγελία σας και αυτές εμφανίζονται με λάθος προσανατολισμό, παρ'ότι στον υπολογιστή σας δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοιο θέμα, το πρόβλημα οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο έχουν τραβηχθεί οι φωτογραφίες αυτές.

Πολλές φορές, φωτογραφίες οι οποίες έχουν τραβηχθεί από κινητά, φωτογραφικές μηχανές ή γενικά συσκευές που καταλαβαίνουν το πως τις κρατάτε, περιλαμβάνουν μέσα τους πληροφορίες σχετικά με τον προσανατολισμό τους. Κάποιοι υπολογιστές αντιλαμβάνονται τις πληροφορίες αυτές και προβάλλουν τη φωτογραφία με τον σωστό προσανατολισμό, χωρίς όμως να τον διορθώνουν.

Θα χρειαστεί λοιπόν να τις επεξεργαστείτε πρώτα στον υπολογιστή σας και να τις αποθηκεύσετε σωστά, ακόμα κι αν μοιάζουν εντάξει. Θα πρέπει, για παράδειγμα, να τις περιστρέψετε μια φορά δεξιόστροφα και μια αριστερόστροφα, αποθηκεύοντάς τες. Έτσι, αν και φαινομενικά θα βλέπετε το ίδιο πράγμα, στην ουσία θα έχετε εφαρμόσει τον σωστό προανατολισμό.

Αναλόγως του λειτουργικού και του υπολογιστή που έχετε, η διαδικασία αυτή ποικίλλει. Για παράδειγμα, στα Windows 10 αρκεί να κάνετε δεξί click για να βρείτε τις ανάλογες επιλογές. Εναλλακτικά, υπάρχουν και online tools, όπως το fotor http://www.fotor.com/app.html#/editor/basic

Ενημερώθηκε στις: 01/09/2022

Σας βοήθησε το συγκεκριμένο άρθρο;

Μοιραστείτε τα σχόλιά σας

Ματαίωση

Σας ευχαριστούμε!