Άρθρα σχετικά με: xe.gr - Γενικά

Συμβουλές ασφαλείας για τους χρήστες

Αν και η Χρυσή Ευκαιρία λαμβάνει όσα περισσότερα μέτρα μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τις περιπτώσεις εξαπάτησης, σας προτείνουμε ορισμένες συμβουλές για να κάνετε τις συναλλαγές σας ακόμα περισσότερο ασφαλείς:

Μην αποστέλλετε χρήματα σε αγγελιοδότες προκαταβολικά.

Αγνοήστε και διαγράψτε αμέσως παραπλανητικά email και sms που σας προτρέπουν να δώσετε προσωπικά σας στοιχεία, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, πιστωτικής κάρτας, λογαριασμό PayPal, κ.α. εάν πριν δεν έχετε πιστοποιήσει τα στοιχεία του προσώπου που ζητά τις εν λόγω πληροφορίες.

Η Χρυσή Ευκαιρία δεν γνωστοποιεί κανένα στοιχείο σας στους ενδιαφέρομενους, εκτός από όσα εσείς επιλέγετε. Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση e-mail δεν γίνεται ποτέ γνωστή.

Η Χρυσή Ευκαιρία δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο προσωπικά σας στοιχεία μέσω μηνύματος σε κινητό (sms, viber, whatsapp) είτε μέσω e-mail. Είναι αυστηρώς προσωπικά και δεν πρέπει να τα αποκαλύπτετε σε κανέναν.

Μη στέλνετε ποτέ προσωπικά σας στοιχεία ή στοιχεία των συναλλαγών σας μέσω μίας κοινής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (webmail). Είναι εύκολη η υποκλοπή των στοιχείων από τρίτα, μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Μην προχωράτε σε αγορά ή πώληση αγαθών, εάν δεν έχετε πιστοποιήσει την ταυτότητα και αξιοπιστία του πωλητή ή αγοραστή.

Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις συναλλαγές σας με πρόσωπα τα οποία παρέχουν στοιχεία επικοινωνίας εκτός Ελλάδας.

Αν θέλετε να προχωρήσετε σε πληρωμή σε κάποιον ιστότοπο που πραγματοποιούνται online πληρωμές (όπως το Airbnb, PayPal κ.α.), πληκτρολογήστε οι ίδιοι στο πρόγραμμα πλοήγησης (browser) τη διεύθυνση του ιστότοπου όπου θέλετε να πλοηγηθείτε και όχι κάνοντας κλικ σε κάποιο link που συμπεριλαμβάνεται σε email που παρέχεται για το σκοπό αυτό. Το link μπορεί να σας οδηγήσει σε άλλο ιστότοπο από αυτόν που επιθυμείτε, που να είναι πανομοιότυπος με τον πραγματικό αλλά να είναι παραπλανητικός και να οδηγεί σε παραποιημένη ιστοσελίδα.

Η Χρυσή Ευκαιρία ΔΕΝ πρόκειται να στείλει σε εσάς ή στον υποτιθέμενο πωλητή/αγοραστή email που να εγγυάται την συναλλαγή ή την αξιοπιστία του πωλητή ή αγοραστή

Να θυμόσαστε ότι τα προωθούμενα e-mail από τρίτους (π.χ. τράπεζες) μπορεί να είναι παραποιημένα

Άτομα που αποσκοπούν σε εξαπάτηση συχνά ζητούν οι πληρωμές να γίνονται μέσω PayPal, Western Union και MoneyGram. Να είστε υποψιασμένοι σε περίπτωση που ενδιαφερόμενος σας ζητήσει να πληρώσετε ή να πληρωθείτε μέσω αυτών των υπηρεσιών, καθώς είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για απάτη. Καλό θα είναι να μην το κάνετε.

Τέλος, ο ασφαλέστερος τρόπος αγοράς ή πώλησης αντικειμένων είναι χέρι με χέρι.


Σε περίπτωση που έχετε εξαπατηθεί ή έχετε την υποψία οτι κάποιος προσπαθεί να σας εξαπατήσει, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή, ακόμα καλύτερα, απευθυνθείτε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Σημείωση: 

Η Χρυσή Ευκαιρία, δημοσιεύει αγγελίες σχετικά με οτιδήποτε προσφέρεται ή ζητείται και διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει αγγελίες, τις οποίες κρίνει ως παραπλανητικές. Σε καμία περίπτωση όμως η Χρυσή Ευκαιρία δεν φέρει ευθύνη για την ακρίβεια των πληροφοριών που δημοσιεύονται.

Η Χρυσή Ευκαιρία δεν ενεργεί ως μεσάζων ούτε συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο στις συναλλαγές που ενδεχομένως συνάπτονται μεταξύ του χρήστη και του προσώπου που δημοσιεύει την αγγελία. Ως εκ τούτου ο χρήστης έχει αποκλειστικά την ευθύνη να διερευνήσει, εάν το κείμενο της αγγελίας ανταποκρίνεται ή όχι στην πραγματικότητα.

Ενημερώθηκε στις: 31/08/2022

Σας βοήθησε το συγκεκριμένο άρθρο;

Μοιραστείτε τα σχόλιά σας

Ματαίωση

Σας ευχαριστούμε!